95_215153332547100_326322564763509

Ung slagter med succes: Casper samler på guldmedaljer //

Give Avis sætter i denne uge fokus på et ungt talent, nemlig Casper Storm, der netop har vundet Salling Group Skills – og nu er på vej mod finalen ved SkillsDenmark – DM i Skills 2019.

20-årige Casper fra Vonge stormer frem indenfor slagterbranchen, hvor han just har vundet dm-guld indenfor salling groups elevmesterskaber, og nu sigter han målrettet mod at blive hele danmarks bedste slagterelev.

Det var ved lidt af en tilfældighed, at Casper Storm fra Vonge opdagede, at han faktisk er et naturtalent med stort potentiale indenfor slagtererhvervet. Han er i lære som slagterelev hos Bilka i Horsens, og her pressede hans leder ham til i sidste sekund at stille op til regionsmesterskaberne for slagterelever.

-Egentlig følte jeg ikke rigtigt, at jeg havde så meget at byde på i forhold til at deltage i sådan en konkurrence.

Jeg nåede heller ikke at forberede mig ordentligt på grund af tidspresset. Men det endte alligevel med, at jeg fik en 3. plads, og ved samme lejlighed fik øjnene op for, at jeg faktisk havde evner indenfor det her fag, fortæller Casper.

Han følte sig efterfølgende så meget ansporet til at dygtiggøre sig og udvikle sig i forhold til nye konkurrencer, at han gik i gang med at lave en hel masse research på nettet.

Naturtalent //

Ordet ” naturtalent” er blevet brugt om Casper Storm ved flere lejligheder af hans chefer, og han føler også selv, at han har fin flair for det slagtermæssige.

Det har han da også fået bekræftet ved flere lejligheder. For 2 måneder siden vandt han regionsmesterskaberne i Salling Groups interne mesterskaber, og for 2 uger siden vandt han DM for elevgruppen i Salling Group.

-Det var fedt at stå med guldet, og nu sigter jeg målrettet efter DM-guldet ved det store officielle SkillsDenmark – DM i Skills i Næstved den 4.-6. april. Her er vi 10 deltagere, der har kvalificeret os til DM, og da jeg er den eneste elev overhovedet fra Salling Group, hviler der da et vist pres på mine skuldre. Jeg er vist nok kommet til at sige højt, at jeg nok skal tage guldet med hjem, lyder det fra Casper med et stille smil.

Slagter ude, kok derhjemme //

Egentlig ville Casper have været kok, men under grundforløbet på erhvervsskolen faldt han pladask for slagterfaget, og så var der også en mere personlig grund til, at han valgte kokkefaget fra: -Min moster og onkel er tidligere ejere af Vester mølle, og her kunne jeg jo se, at de havde nogle vildt skæve arbejdstider. Derfor valgte jeg også kokkefaget fra i hvert fald i første omgang.

Det at være kok er en livsstil, mens det at være slagter er et arbejde, men det kan ikke udelukkes, at jeg på et tidspunkt tager en merituddannelse tik kok. Jeg arbejder jo også som slagter rigtig meget med mad, og det synes jeg er fascinerende, fortæller Casper, der da også står for en stor del af madlavningen derhjemme på Pilevænget 10 i Vonge til stor fornøjelse for hans mor og papfar.

-Jeg er ved at gå i træning til DM i april, og i den forbindelse er der da en del ting, der bliver testet både på arbejdet og herhjemme.

Jeg elsker det kreative aspekt og finde på nye spændende ting. Nytænkning er vigtigt, og det er det der trigger mig i forhold til slagterfaget. siger Casper.

God eksponering med DM-medaljer //

To måneder før SkillsDenmark – DM i Skills går Casper for alvor i træning.

Det indebærer 2-4 timers ekstra træning pr. uge både i køkkenet og ved pc’en, hvor han vil søge inspiration til nogle kreative indslag.

-Jeg vil bruge mest tid på det kreative. Det basale håndværk føler jeg er ret godt på plads, siger Casper.

Ved at være en af de unge elever der er fremme i skoene, og som gang på gang bliver nævnt positivt i konkurrencesammenhænge, får Casper en god eksponering, der betyder, at det også vil blive lettere for ham at få job, når læretiden hos Bilka er udløbet.

-Jeg er blevet tilbudt at blive hos Bilka efter endt læretid, og det kan også være, at det er det jeg gør. Det kan også være en mulighed at få job på en større restaurant, der har eget slagteri. På sigt drømmer jeg helt sikkert om at få mit eget og blive selvstændig. Og det kan som sagt heller ikke udelukkes, at jeg tager kokkeuddannelsen.

Nu får vi se, det eneste jeg ved med sikkerhed ved er, at jeg flytter hjemmefra, når jeg er udlært om godt et års tid, siger Casper.

Det er, sagt med glimt i øjet, naturligvis dårlige nyheder for familien, der så selv må til at lave mad, når den unge mesterslagter finder nye græsgange.

“Jeg er ved at gå i træning til DM i april, og i den forbindelse er der da en del ting, der bliver testet. Jeg elsker det kreative aspekt og finde på nye spændende ting.

Nytænkning er vigtigt, og det er det der trigger mig i forhold til slagterfaget.