29_720051834797688_1327262437409955

Den 8. november afholdes traditionen tro Salling Group Skills. Begivenheden, hvor vi hylder de dygtige og passionerede elever og deres håndværk.

Vi vil gerne præsentere dig for én af de dygtige finalister fra Salling, nemlig Jarl Alexander Thusgaard Pedersen fra Salling i Aarhus.
Jarl er 25 år – og i gang med uddannelsen som gourmetslagter, der forventes afsluttet i 2020.

//

Hvorfor har du valgt denne uddannelse?

Jeg har siden, jeg var lille fundet det sjovt at komme ud i køkkenet og hjælpe min mor med at lave mad. Her lærte jeg grundlæggende færdigheder, som f.eks. at koge et æg og pille et løg. Jeg har sidenhen leget og eksperimenteret med forskellige typer mad med henblik på at blive kok.
Den drøm valgte jeg at forfølge, da jeg efter gymnasiet rejste til New Zealand, hvor jeg i knap et år arbejdede for en af landets førende restauranter, Logan Brown Restaurant & Bar. Her oplevede jeg dog, at arbejdstiderne og måden at arbejde på, gik ud over mit ønske om balance mellem arbejds- og privatliv.
Jeg overvejede derfor i en periode at arbejde med noget helt andet end fødevarebranchen, men jeg kunne mærke, at fødevarebranchen var det, der var og er min passion – derfor stod det klart for mig, at jeg måtte finde et alternativ til kokkelivet.
Slagterfaget virkede som det oplagte valg, da man her, ligesom i kokkebranchen, har med fødevarer at gøre. Min største interesse ligger i tilberedningen af maden, og da slagterfaget giver god mulighed for forskellige forarbejdningsmetoder som fermentering, rygning mm., virkede det som den rigtige branche for mig.

Hvad er dine drømme for fremtiden?

Min helt store drøm er at blive slagterbranchens svar på Claus Meyer. Jeg går meget op i oprindelige forarbejdningsmetoder, miljø og gode råvarer, samt alt andet der har at gøre med det nye nordiske køkken. Der har været en stigende efterspørgsel på det nye nordiske køkken de seneste år, og jeg føler, det er nogle principper og metoder, som ikke skal være forbeholdt restaurationsbranchen, men som skal være lettilgængelige for det danske hjem.
Et af de første skridt på vejen til at få den drøm til at gå opfyldelse kunne være, at jeg fik min egen gård, hvor jeg i samarbejde med en landmand og en kok havde egen produktion og forarbejdning af råvarer, eget slagteri samt en restaurant, hvor gæsterne kunne se hele processen i ”fra-jord-til-bord”.

Hvad synes du om at være med i Salling Groups Skills?

Jeg ser det som en god mulighed for både at udvikle og afprøve mine evner og derudover at få nyt perspektiv i form af feedback fra kompetente fagfolk. Derudover håber jeg at kunne skabe nye kontakter og på den måde gøre især mit netværk større.

Hvad har du lært gennem forløbet?

Forløbet har udfordret og udviklet min evne til planlægning og strukturering samt givet mig et bredere råvare-kendskab. Det har derudover været spændende at være med til tænke kreativt og skulle sammensætte en helt særlig ret. Yderligere anser jeg også forløbet som en rigtig god forberedelse til min svendeprøve.