94_1686218654829955_1936319973153154

føtex i Nyborg og Salling Fondene støtter den nye FGU-uddannelse med 250.000 øremærket til et nyt læringsrum for de unge, som fra 2019 skal påbegynde den nye forberedende gunduddannelse.

Læringsrummet kommer til at ligge i Bastionen – Nyborg Teater & Kulturhus. Det nye rum skal give unge i målgruppen bedre rammer for deres udvikling.

De unge vil på Bastionen få mulighed for at prøve kræfter med at arbejde i den virkelige verden, og læringsrummet skal hjælpe dem med at finde det rigtige fodfæste til uddannelse og fremtidige job.

Hos Nyborg Kommune, som også har del i projektet, får det nye læringsrum en varm velkomst.
– Samarbejdet og donationen fra føtex er endnu et eksempel på, at vi skal tænke nyt og anderledes for at løse de udfordringer, vi står med i forhold til de udsatte unge. Vi har store forventninger til projektet, og er glade for, at Salling Fonden har set mulighederne i netop vores ide, siger borgmester i Nyborg, Kenneth Muhs til TV 2.

For daglig leder på Bastionen – Nyborg Teater & Kulturhus, Tue Fabricius, giver donationen mulighed for at føje endnu en dimension af mangfoldighed til kulturhuset.
– Min fornemmelse er, at vores hus og de mange mennesker, der bruger huset, giver de unge mennesker en helt ny dimension og en række positive oplevelser, uden at det hverken ligner en skole eller en klassisk arbejdsplads. Donationen giver os nu mulighed for at skabe et helt unikt tilbud til de unge, forklarer Tue Fabricius til TV 2.

Idéen til at skabe et læringsrum til den nye FGU-uddannelse kommer fra varehuschef, Allan Mariager. Han ser et stort potentiale i at bygge bro mellem skole- og erhvervsliv. Også som en vigtig pipeline af nye kompetencer til føtex og Salling Group.

Stort tillykke til FGU og de unge i Nyborg med jeres nye læringsrum.