94_1686218654829955_1939368049515013

Mathilde fra Svendborg er føtex’ bedste delikatesseelev //

Mathilde Lykke Holst Nielsen fra Føtex Svendborg er netop kåret som den bedste delikatesseelev i hele føtex-kæden

føtex’ bedste delikatesseelev er 20 år gammel, fra Svendborg og hedder Mathilde Lykke Holst Nielsen. Mathilde kan lade sig hylde og modtage en check på 10.000kr., efter hun og 22 andre finalister deltog i Salling Group Skills, som er Salling Groups årlige mesterskab for delikatesse-, gourmetslagter- og bagerelever i føtex, Bilka og Salling.

Mathilde er sluppet igennem nåleøjet til en casting og en indledende runde for Salling Group Skills, hvor i alt 94 elever deltog. Selvom førstepladsen gik til en delikatesseelev fra Bilka i Kolding, så hentede Mathilde en flot andenplads hjem og kan dermed glæde sig over at være føtex’ bedste delikatesseelev.
-Det har været en vanvittig fed oplevelse, og jeg har virkelig lært meget. Jeg er så glad og stolt over at komme på podiet – det havde jeg slet ikke regnet med. Det har kostet blod, sved og tårer, men det har været det hele værd, fortæller Mathilde Lykke Holst Nielsen.

Mange timers forberedelse //

At kunne indtage en flot podieplads og blive kåret som den bedste delikatesseelev i føtex har krævet mange timers forberedelse. Heldigvis for Mathilde har hun fået god opbakning fra både hendes kolleger og hendes familie, der også har en stor passion for mad.
Til finalen skulle Mathilde blandt andet lave tre klassiske stykker smørrebrød og give sit bud på en nytolkning af dem. Mathilde havde også sammensat en nytænkt julemenu med kirsebær-salsa og julemarineret svinemørbrad. I bedømmelsen lagde dommerne vægt på hendes store kreativitet, perfektion og meget høje faglighed.
-Jeg elsker at lave mad, og jeg har øvet mig til Salling Group Skills både hjemme og i varehuset hver eneste dag. Det har været spændende, og jeg har testet rigtig mange ting af for at finde de helt rigtige råvarer og tilberedninger til mine retter. Det har styrket mig til min svendeprøve, og dommernes ord har været guld værd, siger Mathilde Lykke Holst Nielsen.

Om Salling Group Skills //

I alt 94 bager-, delikatesse-, og gourmetslagterelever fra føtex, Bilka og Salling har deltaget i Salling Group Skills, og de 23 af deltagerne nåede helt frem til finalen. I september var finaledeltagerne på træningsweekend på Kold College i Odense, hvor de blev undervist, inspireret og udfordret i forskellige discipliner, og siden da har Mathilde trænet intenst frem til mesterskabet.

Til finalen i Salling Group Skills dystede 23 delikatesse-, gourmetslagter- og bagerelever på tværs af Salling Group om en samlet præmiesum på 180.000. Mesterskabet afholdes med henblik på at kvalitetsløfte føtex, Bilka og Sallings gourmetslagter- og bageruddannelse, give eleverne stolthed, motivation og engagement og vække appetit for faget.